top of page

Joepie, ze zijn er niet!

Joehoe, joepie … eindelijk! Pffff… Die vakantie duurt toch zooo lang!!!!

Waarom ben ik nu zo blij, vraag je je misschien af, terwijl het schooljaar ondertussen alweer zijn vierde week ingaat? Wel, ik zal jou even een geheimpje verklappen. Vandaag is het startdag van de jeugdbeweging. Dat betekent dat vanaf nu ons drie kinders (bijna) elke zondagnamiddag gedurende drie uur van huis zijn. Dat wil ook zeggen dat mama en papa toch wel twee uur en half de tijd hebben om te doen wat ze willen.


Nu, voor die eerste namiddag in lange tijd, schieten mijn gedachten alle kanten uit: “de zon schijnt, laten we gaan wandelen en iets drinken en babbelen, veel babbelen” of “ ik wil de valiezen voor zeeklassen nog inpakken voor ze terug zijn van de Chiro, want daarna wordt het hectisch” of “zou ik nog effe verder kijken naar die serie op Netflix, dan heb ik het gevoel er even tussenuit te zijn” of “ik moet mijn masterclass Go Pure 23 van Pascale Naessens nog bekijken, nu is het het uitgelezen moment”.


Uiteindelijk is het dit geworden “ik maak de valiezen voor de zeeklassen verder klaar want anders wordt het straks stressy en ik ga mijn vreugde en twijfels neerschrijven want ik denk dat dit wel herkenbaar zal zijn voor veel ouders”.


Dus, hier ben ik nu bezig met naarstig typen. Ook nu schieten mijn gedachten van links naar rechts. Wat wil ik allemaal zeggen? In welke volgorde? Nee, niet te lang nadenken heb ik ergens gelezen, laat het gevoel maar komen, zo een schrijfsel moet niet perfect zijn! Verbeteren en aanpassen kan ik dadelijk nog 😉 Het impostersyndroom steekt ook weer de kop op. Wat in hemelsnaam kan ik nu vertellen waar anderen een boodschap aan hebben? Ik duw het weg en tokkel verder. Tenslotte, wie het niet wilt lezen, leest het niet. En voor wie het wel heeft gelezen, ik hoop dat ik je even heb doen glimlachen, dat er een gevoel van herkenning was en ook een gevoel van niet alleen te zijn. Ik hoop echt dat je beseft dat het niet alleen bij jou zo druk en chaotisch is maar ook bij mij. Bij anderen lijkt het vanbuiten misschien allemaal rustig en goed georganiseerd. Maar laat je niet misleiden, heen en weer schietende gedachten, elke dag opnieuw, maken deel uit van menig gezinsleven.Groetjes,

Leen

mama, partner, einzelgänger, chaoot en nog zoveel meer

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page